Vi närmar oss adventstid med stora steg och vi ser fram emot
att få anordna en “Levande julkrubba” tillsammans!

Next-Skövde arrangerar aktiviteter i centrum under adventshelgerna.
Vi är välkomna andra och tredje adventshelgen.

Vad är en Levande julkrubba?

En levande julkrubba är ett sätt att skapa julstämning där rötterna går till julens ursprung.
Gestaltningen är lekfull och görs med glimten i ögat
vilket gör inslaget passande bland människor med olika perspektiv på julen.
Vår levande julkrubba består av ett stall samt personer som gestaltar rollfigurerna från den första julen i Betlehem.
Här finns Josef, Maria, åsnan och Jesusbarnet. Herdarna med sina får, de ”vise männen”
samt änglarna är också på plats för att skapa sinnebilden av en julnatt i Mellanöstern.
Kung Herodes får också vara med på ett hörn.

Vi som församling, stora som små, kan ge en möjlighet för Skövdebor att få upp ögonen för den som är orsaken till hela julen – Jesus Kristus. DU kan vara med och bidra med dina gåvor och ditt tjänande till att skapa en välsignad adventstid i Skövde! Nedan finns olika områden där du behövs för att detta ska bli verklighet.

Vi planerar ett enkelt juldrama där en förinspelad berättarröst presenterar julevangeliet med stämningsfullt bakgrundsljud. Karaktärerna spelar upp dramat endast fysiskt, så inga repliker behövs övas in.

I vår Levande julkrubba möts vi även av sång och musik. Sara Johansson ansvarar för att fördela våra sång och musikförmågor. 

Stallet finns kvar från förra årets juldrama och är byggt av Christoffer Johansson. Betlehemsstjärnan tillverkades av Tord Jonsson. Vi behöver hjälpas åt med transport, logistik och iordningställande av stallet samt få miljön vid stallet att se inbjudande ut.

Är du mån om att de som står på torget ska få i sig en bit mat och något varmt att äta eller dricka? Då är du varmt välkommen att ingå i denna viktiga grupp!

Anmälan

Vi har skapat ett formulär där du kan fylla i vad du önskar bidra med. Fyll gärna i det så snart du bara kan så att vi kan samordna alla delar så bra som möjligt.

Har du tankar och funderingar? Tveka inte att höra av dig till någon av oss. 
Glöm ej att fortsätta be för detta så att vi tar de steg som Gud förbereder för oss. Be att vi får vara en betlehemsstjärna som leder människor till Jesus Kristus!