Alice Babs har med en över 50 år lång artistkarriär lämnat efter sig ett rikt musikaliskt arv. Denna konsert består av Alice Babs sakrala material. Sånger som skrevs direkt för hennes röst av Duke Ellington samt arrangemang på sånger som kom till i samarbete med organister som Åke Levén och Ulf Wesslén ligger till grund för detta musikprogram.

Konserten består av 12 sånger varav”Come sunday”, ”Almighty God”, ”Heaven” och ”Something ’bout believing” finns med i repertoaren.
Tine berättar mellan sångerna om Alice Babs liv utifrån vad dessa sånger och samarbetet med Duke Ellington betydde för Alice personligen.

Tine Röjås – Sång och piano
Utbildad vi Göteborgs musikhögskola. Frilansande sångerska och musiker samt sångpedagog och musiklärare vid De Geergymnasiet, Norrköping

Nils-Peter Vaggelyr – Piano, orgel och klarinett
Utbildad vid Ingesunds och Göteborgs musikhögskolor. Frilansande musiker med uppdrag inom ljud och musik samt musikpedagog i Svenska kyrkan, Boxholm.

Konserten är kostnadsfri och görs i samarbete med barnrättsorganisationen Erikshjälpen som medverkar under konserten. En insamling kommer att göras till Erikshjälpens arbete för Ukraina under kvällen där du har möjlighet att ge en gåva. Klicka här för mer info om insamlingen >>

Kl. 18:00 anordnas servering en trappa ner innan konserten.

Kl. 19:00 startar konserten. Programmet är ca 70 minuter långt.

Välkomna till en – på många sätt – meningsfull lördagskväll!