körsång, sång och musik

Församlingskören

Kom med och sjung i Elims ”församingskör”. Är du van att sjunga eller nybörjare? Är du gammal eller ung? Alla är välkomna att vara med! Kören övar på onsdagar ungefär en gång i månaden. Se Elimkyrkans kalender för tider och datum. Körledare är Ewa Brodén, ewa_broden@hotmail.com

ElimGospel, Gospelkör i Elimkyrkan

ElimGospel är en kör i Skövde som både sjunger modern- och mer traditionell gospel. Deltagarna i kören är i olika åldrar. Kören övar varannan vecka i Elimkyrkan i Skövde. Gospel berör både genom budskapet i texterna och genom musikstilen. Ordet ”evangelium” kommer från det grekiska ordet ”evangelion” som betyder ”glädjebudskap” eller ” gott budskap”. Det glada budskapet är att vi kan leva i relation med Gud och få förlåtelse och ett nytt liv på grund av att Gud sänt sin Son Jesus Kristus.

KOM MED OCH SJUNG I KÖREN ELIMGOSPEL!

Hör av dig till körledaren Lena Kråklind, telefon 0504-222 12, 0707-98 68 93, lena@tibronet.se

BOKA KÖREN ELIMGOSPEL

Hör av dig till körledaren om du vill att ElimGospel ska komma till ditt sammanhang. Ett framträdande kan se olika ut från arrangör till arrangör och från plats till plats. Kören sjunger på konserter, gudstjänster, konferenser med mera.

Lovsång och tillbedjan är en viktig del vid våra gudstjänster

På gudstjänsterna har vi musikinslag med olika stil och uttryck. Ibland leds till exempel sången med en akustisk gitarr. En annan söndag kan lovsången ledas av en grupp som spelar med elgitarr, elbas och trummor. I lovsången vill vi både ha med nyare- och äldre sånger. Vi har flera lovsångsgrupper med musiker och sångare som övar inför medverkan vid våra gudstjänster. Varje lovsångsgrupp leds av en ansvarig lovsångsledare. Vi vill också att det med regelbundenhet ska finnas solosång vid våra samlingar.

Vi behöver fler musiker och sångare.

Kontakta församlingens anställda om du vill vara med och sjunga eller spela!