Skärmavbild 2018-06-06 kl. 21.06.37

Ledig tjänst i Elimkyrkan

Nytt ledarteam till Elimkyrkan Skövde – pastor/föreståndare och ungdomspastor/-ledare

Elimkyrkan Skövde Baptistförsamlinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster vill vara nära Jesus, nära världen och nära varandra. Vi är en livfull och växande församling som vill göra Jesus synlig och känd för människor i Skövde och på de platser i världen som Gud sänder oss till. Nu söker vi två nya ledare för att vara med och fortsätta leda den resan.

Elimkyrkan Skövde är en växande församling

Elimkyrkan är en församling med stort engagemang och många delaktiga. Vi är en gemenskap för alla åldrar med ungefär 160 medlemmar. Under de senaste åren har vi fått se en stor barngrupp växa fram och vi har också en liten men spirande ungdomsgrupp, Elim Youth. Vår utåtriktade barnverksamhet Speed för 8-12-åringar samlar många barn.

Mission/sociala frågor är viktigt för oss i Elimkyrkan, både hemma och borta. I Skövde tar det sig bland annat uttryck i vårt språkcafé för nysvenskar och vår expanderande Second Hand-butik Gengåvan som vi driver tillsammans med Erikshjälpen och kyrkor i Skövde. Vi har egna missionärer i flera länder genom EFK och jobbar också missionellt/socialt genom andra organisationer, såsom ”Amigos – Vänner för livet” som är vår egen organisation i Colombia.

De senaste åren har Elimkyrkan deltagit i EFK-programmet Växande församlingar. I vårt utvecklingsarbete vill vi bygga en kyrka där människor som redan finns i vår gemenskap får växa i sin tro och där nya får möta Jesus. För att uppfylla visionen att vara nära Jesus, nära världen och nära varandra har vi just nu prioriterat utveckling i tre dimensioner. Vi vill utveckla våra gudstjänster, starta fler hemgrupper i församlingen och starta en upptäckargrupp.

Jobba hos oss

Vi tror att Gud kallar två personer till att jobba i Elimkyrkan. En pastor/föreståndare och en ungdomspastor/-ledare. Ett team som kommer att leda och utveckla Elimkyrkan Skövde tillsammans med församlingsledningen och engagerade församlingsmedlemmar. Vi söker dig som brinner för församling och vill vara med i vår utvecklingsresa.

Tjänstgöringsgrad 150-200 % totalt. Det går att söka till bara en av tjänsterna, eller att vara två personer som söker de två tjänsterna tillsammans.

Sök tjänsten

Välkommen med din ansökan och CV till bernt.wahlstrom@swipnet.se.

Bernt Wahlström, 070-8125374, Personalansvarig
David Seiving, 070-8717051, vice ordförande

Elimkyrkan är en del Evangeliska Frikyrkan (EFK). Vi är en kyrka i Skövde, som är en växande stad med framåtanda belägen vid vackra Billingen mellan Vänern och Vättern. Det händer mycket i Skövde: det byggs många nya bostäder, Högskolan i Skövde är välmående och företagen går bra. Mer information om Skövde