Dagledigträffar tillsammans med andra församlingar i Skövde

Vi har Dagledigsamlingar tillsammans med Immanuelskyrkan, S:t Matteuskyrkan, Skogsrokyrkan, Frälsningsarmén och Pingstkyrkan. Ungefär en gång i månaden har vi i Elimkyrkan en dagledigträff i våra egna lokaler. Aktuellt programblad kan du hämta i kyrkan eller läsa längre ner på sidan.

Dagledigträffarna i Elimkyrkan i Skövde är anslutna till RPG, ”Riksförbundet Pensionärs Gemenskap”. RPG vill tillvarata de äldres intressen och verka för en tryggad pensionärstid. RPG vill även inspirera till en meningsfylld gemenskap, där de äldres livserfarenheter och kunskap får komma till sin rätt.

Missionsgruppen

I Elimkyrkan i Skövde har vi en aktiv missionsgrupp som träffas ungefär vid ett tillfälle i månaden. Missionsgruppen arbetar bland annat med att stödja projekt i Indien och Afrika. Gruppen arbetar också praktiskt med att sticka barnkläder och filtar att sända till ett sjukhus i Gamboula, RCA, där vi har kontakter sedan länge.

Program Skövde RPG-förening

VÅREN 2019

Onsdagar kl 15.00

23/1 Immanuelskyrkan

”Livet på ett ben” Henrik Örnberg berättar om livet som fängelsepastor och bonde med ett ben.

30/1 Pingstkyrkan

”Vårt liv” Jenny och Mikael Bister berättar om sitt arbete med bibelöversättning i Afrika.

6/2 Elimkyrkan

”På upptäcktsfärd i Skövdes natur” Gunnar Björkenor guidar oss.

13/2 Frälsningsarmén

Sång och musik med ”Tre vänner” från Skara.

20/2 Immanuelskyrkan

”Skövde växer” Leif Crona visar film om Aspö och andra områdens utveckling.

27/2 Pingstkyrkan

”När hjärtat sjunger” Sång och musik med musikdirektör Leif Lundberg. Årsmöte.

6/3 Elimkyrkan

”Kina i mitt hjärta” Arne Brännström från Lidköping berättar.

13/3 Matteuskyrkan

”Sista vilan” Görgen och Ulla från Lindblads begravningsbyrå informerar, sjunger och spelar.

20/3 Immanuelskyrkan

”När l ivet som är i dur plötsligt blir i moll” Vad händer när en anhörig drabbas, med Åke Nordqvist Jönköping.

27/3 Pingstkyrkan

”Från Tidan till Bryssel” Alf Svensson berättar om sitt innehållsrika liv som politiker med mera.

3/4 Elimkyrkan

Vi sjunger skolsånger och delar skolminnen med varandra under ledning av Anita och Leif Anund.

10/4 Immanuelskyrkan

Galatheakören sjunger under ledning av Anders Ljungkvist.

17/4 Pingstkyrkan

”Fredspristagaren Mukwege – de glömda kvinnornas röst” Birger Thureson, journalist och författare, berättar om 2018 års Nobelpristagare.

24/4 Elimkyrkan

”Musik för själ och hjärta” Hans-Lennart Raask och Håkan Tengberg sjunger och spelar.

8/5 Frälsningsarmén

”Frälsningsarméns musikaler” Lotta och Per Lundell, frälsningsofficerare i Karlstad, utgångna från Skövde kår.

15/5 RPG:s vårresa

Separat information.

Övriga aktiviteter under hösten

Måndag 21/1 kl 10.15

Start av fortsättningskurs i läsplatta och telefon. Ledare: Ingvar Gunnarsson.

Torsdag 14/2 kl 14.00

Studiebesök på värmeverket i Skövde.
Anmälan till Sten Engström 0511-81545 / stenengstrom@gmail.com