Sport camp Buzau

Följ med och gör skillnad för EU-migranter i Rumänien i sommar

Många av de EU-migranter som tigger på våra gator i västsverige kommer från en stor stad som heter Buzau. Vi i Elimkyrkan är med i ett stort nätverk med många kyrkor i Sverige som tillsammans arbetar för att stödja med: ”hjälp-till-själv-hjälpsarbete” i staden Buzau. I sommar anordnar en av dessa kyrkor en resa till Rumänien där en del av resan kommer vara sport, pyssel och lekaktiviter för barn som bor i kåk-liknade stadsdelar. Du kan följa med på resan och göra skillnad!

Människor från BUZaU i Rumänien som tigger har blivit en del av stadsbilden i flera västsvenska städer de sista åren, och vi är många som på olika sätt engagerat oss för dem här. NU vill vi ta vårt engagemang ett steg till och göra något DÄR.

Sports Camp BUZCU blir ett dagläger för de romska barnen i Buzau, första veckan på deras sommarlov, vecka 26, med sport, lek, pyssel, dans m.m. Vi åker ner 10-20 svenskar och anordnar detta i samarbete med deras skola och andra lokala krafter.

Tanken är att ge glädje och sysselsättning, men också att stärka bilden av skolan som en positiv plats och i förlängningen få fler att prioritera utbildning som en väg Ut ur utanförskap och fattigdom.

VI SÖKER UNGA VUXNA

Som vill följa med på en resa till en annan värld, bara ett par timmars flygresa bort. Som är födda -97 eller tidigare och har erfarenhet av att arbeta med barn. Som vill utmanas som människor, kristna och ledare.

Datum för resan: 25 juni-2 juli. Priset per person blir mellan 5 och 7.000 kr.

Den största kostnaden är flyget till Rumänien vi bor och äter billigt, men deltagaravgiften finansierar också bl.a. mat till barnen, material, administration m.m.

Ansökan öppnar efter informationsträffen – kan du inte vara med där, men vill ha informationi kontakta ac.rabnor@boras.pingst.se

INFORMATIONSTRÄFF SÖNDAG 3 APRIL 18.00 1 PINGSTKYRKAN BORÅS, KUNGSGATAN 58

kontakta Elimkyrkans pastor David Blondell om du är intresserad av att följa med så kan du få så får du kontaktinformation till arrangörerna i Pingskyrkan i Borås.